ОБСЄ зафіксувала танки та «Гвоздики» окупантів поблизу Новоселівки

Збройні формування РФ та її найманців передислоковують заборонені Мінськими угодами озброєння та військову техніку з порушенням ліній відведення та за межами виділених місць зберігання.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні ООС у Фейсбуці з посиланням на українську сторону СЦКК.

Як зазначається у повідомленні, згідно зі звітом СММ ОБСЄ від 4 березня, шість танків Т-72Б та три самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика» збройних формувань РФ розміщені з порушенням ліній розведення на полігоні поблизу населеного пункту Новоселівка.

У звіті також ідеться, що відповідно до розпорядження командувача ООС продовжено відновлення інфраструктури Донбасу. Зокрема продовжено виконання робіт із будівництва автомобільного мосту в районі населеного пункту Роти, Донецької області (автомобільна дорога М-03 Харків – Дебальцеве). Також продовжувалися роботи з будівництва колектора в районі населеного пункту Доломітне.

Читайте також: ЄС в ОБСЄ хоче знати, як російська РЛС «Каста-2Е1» потрапила до України

Виконано роботи з обслуговування обладнання базової станції мобільного зв’язку в районі населеного пункту Лобачеве, Луганська область.

Контроль за дотриманням наданих гарантій безпеки та режиму припинення вогню представниками УС СЦКК здійснювався безпосередньо на місці робіт.