У “Сі Бриз-2020” беруть участь близько 20 країн, зокрема Японія, Корея та Норвегія

Фото

Цьогоріч до традиційних навчань «Сі Бриз» - в Одесі долучилось близько 20 країн, зокрема Японія, Південна Корея та Норвегія.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Керівник навчань від України капітан 1 рангу Олексій Доскато наголосив, що важливим показником цього року стало залучення нових учасників, а саме представників Японії та Південної Кореї.

"Також уперше в історії "Сі Бриз" у сухопутному компоненті планується участь підрозділу Збройних Сил Норвегії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що організаторами навчань традиційно є Україна і США. До участі цьогоріч долучились близько 20 країн.

У ДПСУ додали, що протягом тижня в «столиці» традиційних навчань «Сі Бриз» - в Одесі, багатонаціональний штаб узгоджував концепцію та основний сценарій майбутніх маневрів.

Читайте також: Навчання в Європі: США готують найбільше розгортання військ з часів “холодної війни”

У багатонаціональному штабі працювали фахівці Болгарії, Великої Британії, Грузії, Данії, Естонії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини та Швеції.

Від Держприкордонслужби у «Сі Бриз – 2020» запланована участь 7 одиниць корабельно-катерного складу та 3 відділів спеціальних дій Морської охорони, прикордонної комендатури швидкого реагування Ізмаїльського прикордонного загону та спеціального загону «ДОЗОР», літака і гелікоптера прикордонної авіації. Отже, понад 200 прикордонників будуть задіяні у морському, сухопутному, протидиверсійному, водолазному й повітряному компонентах навчань.

фото: Держприкордонслужба