Загороднюк запевняє, що пільги військовим не скасують

Міністр оборони Андрій Загороднюк виключає скасування пільг військовослужбовцям Збройних сил України.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

“Позиція уряду абсолютно чітка: пільги ніхто не скасовуватиме, вони залишаться”, - наголосив Загороднюк.

Він також відзначив, що бюджет Міноборони наступного року буде найбільшим бюджетом в історії.

«Бюджет Міноборони у наступному році становитиме 3 відсотки від ВВП. Це 136,6 мільярдів гривень, що є найбільшим бюджетом в історії, який виділятиметься на оборону. Ця сума набагато більша, ніж у поточному році. Цьогоріч бюджет військового відомства становить майже 103 мільярди гривень», - зазначив міністр.

Читайте також: Загороднюк нагадав, що розведення військ можливе тільки після 7 днів "тиші"

За словами Загороднюка, пріоритетним напрямком для оборонного відомства є зміцнення обороноздатності, зокрема, оновлення військової техніки, озброєння, а також відновлення критичної інфраструктури.

Він зазначив, що Міністерство оборони України продовжує роботу з урядом, Радою національної безпеки і оборони України щодо організації цього процесу і вже найближчим часом громадськість буде поінформовано про розподіл зазначеного бюджету, виділеного на оборону.

“Є програма уряду, там є належне місце для Міністерства оборони. Зараз ми проробляємо саму програму міністерства та план роботи, який ми озвучимо у відповідний термін. Всі абсолютно чітко розуміють, що оборона - це пріоритетне завдання, і в уряді, і в Офісі Президента, і у Верховній Раді немає жодних сумнівів з цього приводу”, - зазначив глава військового відомства.

Читайте також: На оборону та безпеку у бюджеті запланували рекордні 5,4% ВВП - Маркарова

Як повідомлялося, на початку жовтня голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат від партії "Слуга народу" Галина Третьякова заявила про необхідність скасувати пільги і соціальні виплати учасникам бойових дій, якщо вони служили за контрактом.

"Ми за аудит держави в цілому, зокрема пільг та соціальних виплат, які нині надають військовослужбовцям. Слід передивитися і перелік пільговиків. Якщо це був контракт, і людина свідомо йшла на отримання високого грошового забезпечення, продавала свою найману силу для того, щоб захищати країну, – це був його вибір і тільки так", - заявила Третьякова.