З початку доби на Донбасі - сім обстрілів

Російсько-окупаційні війська від початку доби сім разів порушили "режим тиші", зокрема обстріляли ділянку біля Золотого зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

“Від початку поточної доби на лінії бойового зіткнення зафіксовано 7 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил з боку російсько-окупаційних військ... За наявною інформацією, від початку поточної доби втрат серед наших захисників України немає”, - сказав Гуцуляк.

За його словами, 5 разів збройні формування РФ та її найманці свідомо порушували Мінські угоди мінометними обстрілами українських позицій. Зокрема, майже з опівночі з напрямку від селища Доломітне окупанти випустили три міни калібру 82 мм та вели вогонь з великокаліберних кулеметів поблизу селища Травневе. Після 7 години від Доломітного бойовики випустили 14 мін 120-го калібру по оборонцях Новолуганського.

Починаючи з 8 години протягом 20 хвилин окупанти вели обстріл у районі ділянки розведення населеного пункту Золоте, застосовуючи з напрямку від окупованого міста Первомайськ станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети, поінформував Гуцуляк.

Читайте також: Розведення військ у Петрівському і Золотому відклали через обстріли

Він додав, що з 10 години під вогнем гранатометів різних систем та стрілецького озброєння опинилися захисники Луганського. Окрім цього, російсько-окупаційні війська з мінометів калібру 82 мм випустили після 8.30 вісім мін по оборонцях Чермалика, близько 11.00 – пять мін в районі Новолуганського та з 11.10 – три міни по оборонцях селища Гладосове.

За інформацією речника, українські військові вели "адекватні оборонні дії, застосовуючи чергові засоби".