Спостерігачі місії ОБСЄ проїхали через розміновану ділянку розведення сил у Золотому

Спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ змогли проїхати через лінію розведення у районі н.п.Золоте в Луганській області.

Про це йдеться у звіті місії від 19 вересня, опублікованому на сайті організації.

"Місія зафіксувала проведення робіт з розмінування у межах ділянки розведення в районі Золотого, у результаті яких спостерігачі змогли проїхати через дану ділянку розведення", - йдеться у звіті.

Водночас, відзначається, що доступ місії залишався обмеженим, у тому числі на блокпостах біля непідконтрольних українському уряду Петровського і Верхньошироківського, а також у Петровському.

Крім того, місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та збільшення кількості таких порушень у Луганській області порівняно з попереднім звітним періодом.

Як повідомлялося, СММ ОБСЄ в Україні розпочала свою роботу 21 березня 2014 року у зв'язку зі зверненням уряду України в ОБСЄ і консенсусним рішенням усіх 57 країн-учасниць ОБСЄ.

Читайте також: Українські організації закликали ОБСЄ розширити моніторинг на Чорне та Азовське моря

СММ - це неозброєна цивільна місія, яка працює 24 години на добу, 7 днів на тиждень, у всіх регіонах України. Її основні завдання - неупереджено й об'єктивно спостерігати за ситуацією в Україні та звітувати щодо неї, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.

Генеральний штаб Збройних сил України працює над планом розведення сил уздовж всієї лінії розмежування на Донбас