Поранені українські бійці прибули на лікування до Німеччини

Фото

П'ятнадцять поранених українських захисників прибули ввечері вівторка до Німеччини, де вони проходитимуть курс лікування.

П'ятьох з них у госпіталі бундесверу в Берліні зустрічала кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні прибула найбільша група за 4 роки – 15 поранених солдатів, з яких п'ятеро будуть лікуватися в Берліні в клініці бундесверу, п'ятеро – в клініці в Кобленці та п'ятеро в клініці в Ульмі", - розповів посол України у ФРН Андрій Мельник.

Читайте також: На лікування до Німеччини відправили 15 українських військових

Крім того, ще один поранений буде відправлений сьогодні в Гамбург. Він раніше вже лікувався у ФРН і прибув на додаткове обстеження та лікування.

Серед прибулих – солдати, які отримали поранення кінцівок (саме на цьому спеціалізуються берлінські військові медики) у різні роки. Старший з них 1971 року народження, наймолодший – 1993-го.

Ця програма — найбільша, яку Україна має на сьогодні, коли уряд іноземної держави надає таку допомогу. "Важко назвати суму, мова йде про десятки мільйонів євро за останні 5 років", - зазначив посол, додавши, що програма має тривати й далі.

Поранені українські бійці прибули на лікування до Німеччини \ Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Читайте також: З початку року окупанти понад 900 разів обстріляли позиції ООС

Військовий аташе Посольства України у ФРН полковник Володимир Горай уточнив, що всього німецька сторона прийняла на лікування з 2014 року 132 пацієнтів, з яких 21 – поранені на Майдані, інші військові. Частина пацієнтів приїжджала на 2 і навіть 3 рази. Лікування може тривати 2-3 роки, перебування за раз — від 3 до 6 місяців.