Слідком РФ порушив іще три справи проти українських військових

Слідчий комітет Росії порушив іще три кримінальні справи проти захисників України від російської агресії - нібито через артобстріли.

Про це повідомляється на сайті відомства.

«Головним слідчим управлінням СК Росії порушено три кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (жорстоке поводження з цивільним населенням; застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором Російської Федерації)», - йдеться у повідомленні.

Як стверджує СКР, в результаті нібито «прицільних артобстрілів» у селищах шахти «Трудовська», Старомихайлівка і Зайцеве постраждали троє мирних жителя.

Читайте також: На Донбасі з початку доби — шість ворожих обстрілів, троє поранених

Слідком Росії регулярно звітує про порушення кримінальних справ проти українських військовослужбовців «за фактами обстрілів з важких озброєнь». Фактично ж справи проти українських військових порушено за відсіч російській агресії.

Як повідомив прес-центр ООС, ситуація в зоні антитерористичної операції залишається напруженою. Так, за минулу добу, 10 квітня, російські окупаційні війська 9 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, застосовуючи заборонену Мінською угодою зброю. В результаті обстрілів поранені двоє українських військовослужбовців, з початку доби 11 квітня - ще один.