Порошенко подякував Канаді за продовження військової місії UNIFIER

Президент Петро Порошенко подякував Канаді за рішення продовжити військову місію UNIFIER в Україні.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вдячний Канаді за рішення продовжити мандат військової місії UNIFIER до 2020 року. Це не лише символ підтримки України перед лицем російської агресії, що є загрозою для усього вільного світу, а й реальна допомога з професійної підготовки українських військових. Вдячний канадським військовослужбовцям за навики, які передають новому українському війську. Пишаюсь, що і наші захисники діляться з колегами досвідом, набутим в гібридній війні Кремля", - підкреслив Порошенко.

Він зазначив, що в солідарності країн - гарантія безпечного майбутнього всієї євроатлантичної спільноти, і наголосив, що сьогодні Канада не лише серед надійних союзників України, а й серед справжніх партнерів та найближчих друзів.

Як повідомлялося, Канада 18 березня ухвалила рішення продовжити тренування українських військових у рамках операції UNIFIER до весни 2022 року.

Читайте також: Канадські військові залишатимуться в Україні до 2022 року

У Міністерстві оборони Канади зазначили, що Україна продовжує робити суттєвий прогрес у питаннях власної безпеки та оборони, однак "постійна нестабільність у регіоні доводить важливість та злободенність канадської військової місії".

У рамках тренувальної місії UNIFIER з 2015 року близько 200 канадських військовослужбовців навчають навичкам сучасного бою військових ЗСУ. За чотири роки через канадське навчання пройшло більше 10 тис українських бійців.