Окупанти вкотре перешкоджають діяльності ОБСЄ на Донбасі

Українська сторона СЦКК вкотре заявляє про перешкоджання діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі з боку російсько-окупаційних військ.

Про це повідомляється на сторінці ООС у Facebook.

"Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі забороняють спостерігачам СММ ОБСЄ потрапляти на контрольовані ними об’єкти і території, тим самим перешкоджають діяльності Місії. Перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ на окупованих територіях набуло системного характеру", - йдеться у повідомленні.

За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, 16 та 17 лютого, зокрема, двоє окупантів збройних формувань РФ вкотре відмовили патрулю Місії у проїзді через блокпост, розташований поблизу Заїченко (на північному сході від Маріуполя). Через законну відмову спостерігачів показати план свого патрулювання, бойовики не дозволили їм проїхати у південно-західному напрямку до селищ Пікузи і Саханка. Водночас спостерігачі бачили, що у напрямку Пікуз без перешкод проїхав цивільний автомобіль.

17 лютого, за даними СММ ОБСЄ, на пункті пропуску на кордоні біля Ізвариного найманці російсько-окупаційних військ вкотре без пояснень причини наказали патрулю Місії залишити цей район.

Читайте також: Окупанти закрили на Донбасі всі парафії УПЦ КП

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими подібні агресивні дії російсько-окупаційних військ, які набули системного характеру та призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Зазначається, що перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про те, що керівництву окупантів є що прибирати з поля зору міжнародних спостерігачів, тому вони цинічно нехтують Мінськими домовленостями та всіляко спонукають до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі.