Близько 300 споживачів залишилися без світла через обстріл Попасної

Після обстрілу околиць Попасної на Луганщині без світла залишилися близько 300 побутових споживачів електроенергії.

Інформацію на своїй сторінці у Facebook поширила прес-служба ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання».

«Сьогодні, 13 лютого о першій годині ночі на території Попаснянського району в результаті бойових дій сталося пошкодження лінії ВЛ-6кВ ПС «Золоте-2»-ТП 425. Знеструмлено 6 ТП (трансформаторних підстанцій), 5 із яких знаходиться на балансі ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», 1 ТП – насосна станція шахти «Золоте», - йдеться в повідомленні ТОВ ЛЕО.

Село Катеринівка Попаснянського району знеструмлене повністю. Намагаючись дати світло прифронтовій Луганщині, енергетикам ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» доволі часто доводиться працювати на лінії розмежування, в замінованій місцевості та під обстрілами.

Домовлятися про припинення вогню на цій ділянці завжди непросто. Доводиться щоразу, як снаряд перебиває електромережі, залучати офіцерів Спільного центру контролю і координації вогню, підрозділ цивільного військового співробітництва та місію ОБСЄ. Але вогонь вдається зупинити лише тимчасово. Кілька днів ремонту, витрат, ризику, а потім знову обстріли, і знову знеструмлення, - заявляють в ТОВ «ЛЕО».

Читайте також: Лише 16% українців згодні на будь-які компроміси заради миру на Донбасі

Відновлювальні роботи заплановані на завтра, 14 лютого, в режимі безпеки. Додатковою ж небезпекою для співробітників являються нерозірвані снаряди, тому працювати обов'язково доведеться з групою саперів.