Українські льотчики відпрацьовують майстерність на модернізованих вертольотах

Фото

На Полтавщині розпочався льотно-методичний збір армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ на модернізованих вертольотах Мі-8 МСБ-В та Мі-2 МСБ-В.

Про це повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ у Facebook.

"Майже сотня льотчиків протягом тижня вдосконалюватиме свою льотну майстерність під час проведення льотно-методичного збору армійської авіації, який розпочався на Полтавщині", - йдеться в повідомленні.

Планом навчань передбачено виконання польотних завдань у простих та складних метеоумовах, заняття з авіанавідниками, інженерно-технічним складом та підрозділами аеродромно-технічного забезпечення. Заплановані також польоти на модернізованих вертольотах Мі-8 МСБ-В та Мі-2 МСБ-В, які нещодавно поповнили авіапарк армійської авіації Сухопутних військ.

Українські льотчики відпрацьовують майстерність на зборах / Фото: Генеральний штаб ЗСУ

За словами начальника армійської авіації Командування Сухопутних військ ЗСУ Ігоря Яременка, особливо прискіпливо перевіряється рівень льотної майстерності командирів бригад, їх заступників з льотної підготовки та начальників управлінь армійської авіації.

Читайте також: Британці навчають українських морпіхів за програмою ORBITAL

Як зазначають у Генштабі, під час навчань здійснюватиметься підготовка молодих льотчиків до виконання бойових завдань, підвищення рівня їх майстерності, а також опрацьовуватимуться питання, які сприятимуть підвищенню безпеки польотів.