Окупанти на Донбасі знову обстріляли безпілотник ОБСЄ

Російські окупанти на Донбасі вчергове обстріляли безпілотний літальний апарат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це з посиланням на українську сторону СЦКК повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

“Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі продовжують обстрілювати та навмисно грубо перешкоджати використанню безпілотних літальних апаратів СММ ОБСЄ”, - наголошується у повідомленні.

Так, у суботу, 12 січня, за повідомленням спостерігача одного з підрозділів Об’єднаних сил, під час виконання планового польоту поблизу селища Чермалик, на північному сході від Маріуполя, найманці збройних формувань Російської Федерації обстріляли зі стрілецької зброї БПЛА місії ОБСЄ.

За даними української сторони СЦКК, провокаційні дії найманців збройних формувань Російської Федерації пов’язані з намірами приховати свою вогневу активність у напрямку підрозділів Об’єднаних сил.

Читайте також: Окупанти обстріляли безпілотник спостерігачів ОБСЄ біля Попасної

“Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими та безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЕ та кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей. Подібними збройними нападами окупанти намагаються залякати представників місії ОБСЄ та примусити їх згорнути свою роботу на Маріупольському напрямку”, - підкреслюється в повідомленні.

Фото: ОБСЄ