Росія випробовує на Донбасі нові безпілотники

Командування російських окупаційних військ продовжує використовувати тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей для випробування новітніх російських зразків озброєння, зокрема, для дослідження ефективності БПЛА у бойових умовах.

Про це повідомляє речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони, інформує кореспондент Укрінформу.

“З початку грудня ц.р. з території РФ завезено декілька партій експериментальних безпілотних літальних апаратів та прибуло більше десяти російських фахівців для дослідження їх ефективності при застосуванні у бойових умовах. Водночас у складі окремих підрозділів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ були сформовані спеціальні групи і розпочато їх підготовку з питань управління безпілотними літальними апаратами”, - наголосив Гуцуляк.

Читайте також: У центрі Сімферополя упав безпілотник з листівками "Слава Україні!"

Згідно з повідомленням, 19 грудня однією із зазначених груп під керівництвом російських розробників безпілотних літальних апаратів, які прибули на Донбас, досліджувалась ефективність їх застосування, у тому числі для прицільного скидання засобів ураження на об’єкти, які розташовані у населених пунктах. Мета цих ганебних терористичних дій окупантів, наголошують у Міноборони, традиційно перекласти провину за обстріли населених пунктів російсько-окупаційними військами на підрозділи Об’єднаних сил.