Всі підрозділи 1 і 2 армійських корпусів перевели у підвищену готовність

Станом на сьогоднішній день всі підрозділи 1 і 2 армійського корпусів переведені у підвищений ступінь бойової готовності.

Про це на брифінгу "Воєнно-стратегічна оцінка загрози вторгнення в Україну збройних сил РФ" заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На Сході України розгорнуте російсько-окупаційне угруповання, зокрема у складі 1 та 2 армійського корпусів, система управління яких чітко пов'язана зі штабом 8-ї армії РФ, південно-військовим округом і безпосередньо здійснюється вся система управління під контролем Генштабу збройних сил РФ. Не припиняється постачання озброєння, бойової техніки, іншого військово-технічного майна з території РФ на територію Донецької і Луганської областей. Окрім того, здійснюються заходи щодо підготовки чергової ротації російських військовослужбовців, які займають  провідні посади, в 1 і 2 АК. І, за даними воєнної розвідки Міноборони, на сьогоднішній день всі підрозділи 1 і 2 армійського корпусів переведені у підвищений ступінь бойової готовності”, - сказав Скібіцький.

Він уточнив, що, окрім того, створюються додаткові резерви озброєння та військової техніки поблизу державного кордону України. 

“Під прикриттям маневрів “Восток — 2018” РФ здійснила передислокацію 250 танків Т-62 зі східних районів РФ у Ростовську область, що значно підвищує потенціал ударних угруповань російських військ у разі прийняття рішення щодо більш широкомасштабної агресії проти нашої держави”, - зазначив він.

Читайте також: Російська ескалація у Керченській протоці: хронологія

За його словами, значно збільшилися заходи оперативної і бойової підготовки новостворених угруповань російських військ як поблизу державного кордону України, так і підрозділів зі складу 1 і 2 АК. 

“Відпрацьовуються питання бойового застосування, відмобілізування, взаємодії і застосування новітніх зразків озброєнь. Крім того, окрема увага приділяється питанням опрацювання заходів мобілізаційної підготовки, залучення резервістів, та відмобілізування місцевого населення для участі у широкомасштабних бойових діях”, - підкреслив Скібіцький.