Ворог за день 58 разів обстріляв прикордоння Сумщини

Протягом дня війська РФ скоїли 58 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, загалом зафіксовано 286 вибухів.

Про це в Телеграмі повідомляє Сумська ОВА, передає Укрінформ.

«Обстрілів зазнали Миколаївська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Есманьська, Шалигинська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади», - йдеться у повідомленні.

Найбільше вибухів зафіксовано в Білопільській громаді. По ній ворог бив з АГС (30 вибухів), мінометів (23 вибухів), ствольної артилерії (вісім вибухів), РСЗВ (три вибухи), а також скинув з БпЛА боєприпаси ВОГ (п’ять вибухів).

Зі ствольної артилерії росіяни обстріляли Середино-Будську, Зноб-Новгородську та Есманьську громади (36, дев’ять та три вибухи відповідно).

Читайте також: Російські ДРГ найактивніші на Сумщині - прикордонники

На територію Миколаївської та Новослобідської громад ворог скинув по три міни.

У Великописарівській громаді зафіксовано скидання з БпЛА боєприпасів ВОГ (два вибухи), артобстріли (48 вибухів). А по Шалигинській росіяни вдарили зі ствольної артилерії (20 вибухів), мінометів (11 вибухів) та РСЗВ «Град» (15 вибухів).

Краснопільську громаду війська РФ обстріляли з мінометів (шість вибухів), а також атакували FPV-дронами (три вибухи) та скидали з БпЛА боєприпаси ВОГ (вісім вибухів).

Читайте також: На Сумщині цивільні підірвалися на міні

Хотінська та Юнаківська громади зазнали обстрілів з мінометів (по 13 вибухів у кожній), з гелікоптера ракетами НАР (вісім вибухів), артобстрілів (12 вибухів) та скидання з БпЛА боєприпасів ВОГ (чотири вибухи).

Як повідомляв Укрінформ, на Сумщині внаслідок обстрілу росіянами одного зі сіл Ямпільської громади зруйновано школу.