На військовому арсеналі під Ічнею виявили безпілотник "Фантом"

Фото

На технічній території військового арсеналу під Ічнею Чернігівської області сьогодні виявлено безпілотний літальний апарат.

Про це повідомила прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України у Facebook.

"Сьогодні, 13 листопада, на технічній території військових складів, що в місті Ічня, виявлено квадрокоптер "ФАНТОМ". Безпілотний літальний апарат знаходився на землі поблизу одного зі сховищ", - зазначається у повідомленні.

Після попереднього огляду БПЛА зовнішніх пошкоджень не виявлено. Апарат передано співробітникам Служби безпеки України, тривають слідчі дії.

У Генштабі попередили, що будь-які літальні апарати над військовими частинами та розташуваннями військових підрозділів, а також над базами, складами та арсеналами або на підльоті до них, буде знешкоджено та збито без попередження, а причетних до таких інцидентів осіб буде затримано та притягнуто до відповідальності.

Читайте також: Полторак: Через вибухи на арсеналах покарали понад 20 генералів ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня на 6-му арсеналі Міноборони в Ічнянському районі Чернігівщини виникла масштабна пожежа з подальшою детонацією боєприпасів, що призвело до значних руйнувань. Із райцентру Ічня та 30 довколишніх сіл відразу було евакуйовано понад 12,5 тис. людей.

За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.