Президент ПА НАТО приїхала на Донбас і закликала не визнавати фейкові вибори

Фото

Президент Парламентської асамблеї НАТО Раса Юкнявічене перебуваючи з візитом на Донбасі засудила проведення там 11 листопада фейкових виборів і закликала до їх невизнання.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, голова української парламентської делегації в ПА НАТО Ірина Фріз.

«Пані Раса засудила проведення фейкових виборів на тимчасово окупованих територіях та закликала до їх невизнання. Привітала всіх з тим, що у 2020 році відбудеться сесія ПА НАТО в Києві. Завершила свій виступ президент ПА НАТО подякою українцям за те, що ми сьогодні захищаємо демократичний світ», — написала голова української делегації в ПА НАТО за результатами брифінгу Голови Верховної Ради Андрія Парубія та президента ПА НАТО.

Свій підхід до ЗМІ президент ПА НАТО, зазначила Фріз, розпочала зі слів «Слава Україні». «Вона відзначила роль України для безпеки Європи та євроатлантичного простору», - йдеться в повідомленні.

За словами українського парламентаря, в ході візиту на Схід делегація відвідала командно-спостережний пункт та ознайомилася з поточною ситуацією в с. Широкине.

Вона зазначила, що військовослужбовці ознайомили Президента ПА НАТО з результатами проведення робіт із розмінування.

На КПВВ «Гнутове» під час візиту було проінформовано, що станом на 1 листопада забезпечено пішохідний перехід для 1 млн 200 осіб. Загалом за добу в середньому здійснюють перехід близько 5000 осіб та 1500 транспортних засобів.

Пізніше Фріз повідомила, що під час наради у Донецькій обласній військово-цивільній адміністрації окрім обговорення поточних напрямів співпраці Юкнявичене та голову Комітету з питань цивільного виміру безпеки ПА НАТО Aндріуса Авізіуса було нагороджено почесними відзнаками парламенту та командування ООС «за підтримку демократичних перетворень в Україні».

Читайте також: Парубій і президент ПА НАТО поїхали на Донбас

Як повідомлялося, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та президент Парламентської асамблеї НАТО Раса Юкнявічене, яка перебуває з візитом в Україні, вранці відправились на Донбас.