Дітям із зони окупації на Луганщині полегшать процедуру отримання паспортів

На Луганщині планують відкрити нове відділення міграційної служби та запровадити прийом документів на оформлення першого паспорту громадянина України безпосередньо на території КПВВ.

Про це повідомила прес-служба Луганської обласної державної адміністрації.

«У рамках міжнародного проекту «Жінки за мир на Донбасі» проведено опитування серед молоді 15-17 років з непідконтрольної території. Участь в опитуванні взяли 180 осіб. Результат показав, що тільки кожна четверта дитина має український паспорт... З’ясувалось, що серед причин, з яких батьки відмовляються від отримання паспорту України для своїх дітей, стали значні матеріальні витрати», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Американці допоможуть відновити об’єкти, пошкоджені у прифронтовій зоні Луганщини

Ще однією причиною є те, що діти у супроводі піклувальників, чий статус підтверджено розпорядженням голови відповідної районної державної адміністрації, не можуть вільно перетинати лінію розмежування, що суперечить чинному законодавству.

На підконтрольній території області працюють 15 територіальних підрозділів міграційної служби України, де можна отримати паспорт. Найближчим часом планується відкрити територіальне відділення міграційної служби в Станично-Луганському районі. Наразі там відбуваються ремонтні роботи.

"Комісія планує направити пропозиції до Міграційної служби України, МТОТ та Прикордонної служби. Зокрема, вони стосуються відкриття територіального підрозділу Державної міграційної служби у Станично-Луганському районі Луганської області. Крім цього, треба запровадити безпосередньо на території КПВВ «Станиця Луганська» та інших КПВВ пунктів прийому документів на оформлення першого паспорту громадянина України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Луганщині у дитячому таборі знайшли два великі схрони зі зброєю

Також пропонується внести зміни до нормативно-правових актів, які регламентують порядок отримання паспорту громадянина України неповнолітніми особами, щодо можливості подання документів на отримання паспорту без обов’язкової присутності одного з батьків.