Російські війська на Донбасі поповнюють “донські козачки” - розвідка

На окупованій території Донецької та Луганської областей командування російсько-окупаційних військ комплектує місцеві військові підрозділи за рахунок кадрових військовослужбовців ЗС РФ та спеціальних груп так званого "Всевеликого войска Донського", які прибувають з території Росії.

Про це заявив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Зважаючи на провальну кампанію так званого призову на військову службу населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, командування російських окупаційних військ комплектує особовим складом підрозділи з'єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ за рахунок прибуваючих з території Росії кадрових військовослужбовців ЗС РФ та спеціальних груп так званого «Всевеликого війська Донського»», - наголосив речник.

За інформацією розвідки, усі «новачки», хто прибув на Донбас, перевіряються російськими інструкторами та проходять спеціальні інструктажі щодо встановлення взаємовідносин з місцевим населенням. Зокрема, ставлення до місцевих жителів з боку прибулих у жовтні ц.р. так званих «козачків» суттєво відрізняється від звичної поведінки цієї категорії осіб.

Читайте також: ООС: 19 обстрілів за добу, українські бійці знешкодили дев’ятьох окупантів

Як зазначає речник, ці особи виявляють надзвичайну зацікавленість у спілкуванні з місцевим населенням, активно просувають ідеї «руського миру», цілеспрямовано нав'язують місцевим жителям проросійські погляди та зневажливе ставленням до всього українського. Крім того, за інформацією розвідки, ці бойовики беруть активну участь в агітаційних заходах, пов'язаних з так званими виборами на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, які заплановані на 11 листопада цього року.