ОБСЄ за тиждень зафіксувала 10 тисяч порушень “тиші” на Донбасі

Перший заступник глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг заявив, що місія минулого тижня зафіксувала майже 10 тисяч порушень режиму припинення вогню.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня ми зафіксували майже 10 тисяч порушень режиму припинення вогню. Загалом за цей рік зафіксовано 240 тисяч порушень припинення вогню. Крім того, спостерігачі зафіксували минулого тижня 67 одиниць забороненого озброєння, розміщеного з порушенням ліній відведення. 24 - у підконтрольних уряду районах і 43 - в районах, які не контролюються урядом", - сказав Хуг.

За його словами, цього року СММ зафіксувала понад 3 тисячі разів порушення розміщення озброєння.

Читайте також: Доба на Донбасі: бойовики застосовують 120-мм міномети та БМП

СММ продовжує фіксувати наявність мін, зокрема, у Золотому та його околицях, де минулого тижня загинули через підрив на міні чоловік з жінкою.

Як повідомляв Укрінформ, двоє мирних жителів - чоловік 45 років та жінка 46 років - підірвались 18 жовтня на протипіхотній міні.

За попередніми даними, загиблі намагалися з'ясувати причину відсутності світла у своєму будинку. Для цього їм було необхідно вимкнути рубильник в трансформаторній будці, що розташована біля посту військовослужбовців у Золотому-4.