Порошенко передав військовим медикам 20 санітарних автомобілів

Президент передав військовим медикам 20 модернізованих санітарних автомобілів, до кінця року медична служба отримає ще сто автомобілів, адаптованих до умов експлуатації у важких польових умовах.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави за результатами його візиту до 61 військового мобільного госпіталю у Маріуполі.

«Сьогодні Президент передав військовим медикам 20 модернізованих санітарних автомобілів. За його словами, до кінця року медична служба отримає ще сто автомобілів, адаптованих до умов експлуатації у важких польових умовах»,- зазначається в повідомленні.

Водночас Президент висловив побажання, щоб цю систему медичного обслуговування не довелось «задіювати на повну потужність».

«Щоб у нас ніколи більше не було таких втрат, які країна пережила у 2014-2015 роках», - наголосив Президент. 

Президент відзначив складну та героїчну працю колективу 61 військового мобільного госпіталю. «Саме ви в серпні 2014 року проявили себе справжніми героями, які днями і ночами не виходили з операційних, рятували наших воїнів, що зазнали поранень. Відомий той факт, що лише за один серпневий день 2014 року під Іловайськом у польових умовах ваш героїчний колектив надав допомогу більш ніж 200 пораненим воїнам», - нагадав глава держави. 

Він висловив впевненість, що після передислокації у серпні 2017 року Маріуполь став рідним для цієї медичної установи і на модернізованій базі колишньої міської лікарні вже зараз працює кращий військовий гарнізонний госпіталь - з новітнім медичним обладнанням та висококваліфікованим персоналом.

Президент подякував керівництву міста та області, громадським та волонтерським організація за підтримку, яка була надана госпіталю після його переїзду.

Читайте також: На Донбасі загинули 46 медиків - Президент

Як повідомлялося, раніше Порошенко заявив, що за  час бойових дій на Донбасі медичну допомогу на передовій надавали майже 4 тис. медиків, 46 із них загинули.

Президент у п'ятницю перебуває з робочою поїздкою у Донецькій області.