На Донбасі загинули 46 медиків - Президент

На Донбасі загинули 46 медиків - Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголошує, що за  час бойових дій на Донбасі медичну допомогу на передовій надавали майже 4 тис. медиків, 46 із них загинули.

Про це йдеться в повідомленні глави держави за результатами відвідування у Маріуполі 61-го військового госпіталю.

«Безпосередню участь у наданні медичної допомоги в зоні бойових дій та на передньому краї оборони взяли майже чотири тисячі військових медиків. На жаль, не всі повернулися з поля бою - 46 військових медиків загинули. Ми схиляємо голови перед лікарями, фельдшерами, медичними сестрами, які віддали своє життя, виконуючи свій військовий обов'язок», - зазначив глава держави.

Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Президент подякував медикам за самовіддане виконання професійного обов'язку в умовах бойових дій. 

«(Ви - ред.) робите головне - повертаєте героїв до життя», - наголосив глава держави та привітав присутніх із Днем захисника України.

«Масштаби роботи військових медиків - вражають. Від початку російської агресії, хочу наголосити, більше одинадцяти тисяч поранених українських воїнів отримали медичну допомогу у лікувальних закладах Міноборони», - додав він. 

Читайте також: Путін суне до нас не за Кримом і Донбасом. Йому потрібна вся Україна — Порошенко

Президент підкреслив, що у 2014 році українські військові не були забезпечені індивідуальними аптечками. Водночас, за його словами, з того часу вдалося відновити медичну інфраструктуру і зараз вона адаптується до стандартів НАТО.

«На сьогодні забезпеченість особового складу бойових бригад індивідуальними медичними аптечками складає 100%. Уже давно. Так само як і забезпечення бронежилетами, розгрузками і всім необхідним, щоб захистити Батьківщину. Нами було відновлено інфраструктуру військової медицини. І зараз за моїм завданням ми не просто відновили інфраструктуру, а ще і адаптуємо її у відповідності до Закону про національну безпеку до стандартів НАТО», - наголосив Президент.

Глава держави підкреслив: «Перша допомога героям надається на полі бою протягом перших десяти хвилин, коли оперативність цінується вище за золото. Медична евакуація поранених здійснюється броньованим санітарно-евакуаційним транспортом та санітарними автомобілями, і поставлено завдання, щоб вже протягом години потрапити до рук кваліфікованих спеціалістів. Бо це так звані «платинові хвилини» і «золоті години», які рятують життя».

Як повідомлялося, Президент у п'ятницю перебуває з робочим візитом у Донецькій облаті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-