Окупанти готуються до "виборів" в ОРДЛО 11 листопада - розвідка

Російсько-окупаційні адміністрації, крім застосування потужної відкритої агітації та пропаганди, вживають прихованих заходів з підготовки та проведення 11 листопада "виборів" на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на дані української розвідки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для забезпечення масовості "виборів" до участі у голосуванні передбачається залучити 100% т.зв. військовослужбовців з'єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ, у тому числі тих, які були прийняті на військову службу "не маючи жодних особистих документів" і не оформили т.зв. "республіканські паспорти". Для участі у "виборах" таким особам видаються спеціальні "тимчасові довідки" про громадянство "ДНР/ЛНР", - сказав він.

Читайте також: Мінські переговори: Росія грубо порушить зобов'язання "виборами" на Донбасі

Водночас командування російсько-окупаційних військ, під виглядом відпрацювання протидиверсійних заходів, проводить приховані тренування спеціально створених груп швидкого реагування, головна мета яких - оперативне придушення будь-яких можливих проявів громадської непокори у період підготовки та проведення на окупованих територіях "виборів".