Командування ВМС перекинуло два бронекатери з Одеси до Бердянська

Два із шести малих артилерійських бронекатерів ВМС перекинуто з Військової гавані Одеси до Бердянського морського порту для патрулювання узбережжя Азовського моря.

Про це повідомило кореспонденту Укрінформу поінформоване джерело у ВМС ЗСУ.

"Два із шести броньованих артилерійських катерів "Кременчук" та "Лубни", що базувалися у Військовій гавані Одеси, передислоковані командуванням ВМС до Бердянського порту і спущені на воду. Найближчим часом на бортах буде встановлено військове обладнання, яке демонтували перед транспортуванням трейлерами до нового місця базування", - уточнив співрозмовник агентства.

Питання про перекидання на Азовське море решти бронекатерів типу "Гюрза" вирішує командування ВМС. Станом на 11 вересня більшість катерів базуються в Одесі.

Читайте також: Україна посилить військову присутність в Азовському морі — рішення РНБО

Нагадаємо, 6 вересня Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про посилення військово-морської присутності в Азовському морі, створення там корабельно-катерного угруповання Військово-морських сил, розвитку відповідної інфраструктури та забезпечення підрозділів берегової оборони новітньою високоточною ракетною зброєю.

Варто зазначити, що у прес-службі ВМС ЗСУ ухилились від коментаря на запит кореспондента Укрінформу про перекидання частини бронекатерів із Одеси до Бердянська.