Резервісти з’їхалися на збори у 95-й бригаді: військові можуть укласти контракт

Фото

У 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді, що дислокується у Житомирі, розпочалися збори резервістів, які триватимуть впродовж місяця.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йшлося у Житомирі під час брифінгу «Збори військовослужбовців-резервістів Збройних Сил України у складі 95-ї окремої бригади десантно-штурмових військ ЗСУ».

За цей час військовослужбовці зможуть відновити знання та навички та укласти контракт із бригадою.

Резервісти з’їхалися на збори у 95-й бригаді / Вадим Журавльов, Укрінформ

«У багатьох бригадах Збройних сил України зараз проходять заходи із підготовки. Загальна кількість резервістів, зарахованих в оперативний резерв ЗСУ, досягла майже 160 тисяч. Це люди, які звільнилися з лав ЗСУ, мають бойовий досвід та здатні в короткі терміни прибути до бригад та посилити їх», - розповів заступник начальника відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Олександр Архіпов.

Військовозобов’язаних прибули на навчальні збори з різних регіонів України / Фото: facebook, 95 бригада Десантно-штурмові війська ЗСУ

Він додав, що у 95-й бригаді збори проходять вже третій рік поспіль, і їх учасники високо оцінюю якість проведення таких заходів.

Читайте також: Резервісти ВМС провели бойові артилерійські стрільби

Як зауважив Архіпов, резервісти мають нагоду підписати контракт із військовою частиною, в якій вони проходять навчальні збори. У резерв можуть потрапити навіть призовники та жінки, які отримають військово-облікову посаду. Особа рядового складу підписує контракт на 3 роки, а особа сержантського складу - на 5. Серед переваг, які надає контракт на проходження служби в резерві, - гарантування того, що ця людина в разі потреби буде мобілізована у свою бригаду. Крім того, резервісти мають змогу отримувати чергові військові звання, вдосконалювати свою підготовку, здобувати нові військово-облікові спеціальності, а ще їм гарантований соціальний захист.

Заступник голови Ради резервістів ЗСУ Мирослав Гай вже підписав контракт резервіста із 95-ю бригадою. У мирному житті він режисер, продюсер та викладач. У 2014 році перебував у зоні АТО у лавах добровольчого батальйону, де разом із 95-ю бригадою заходив на гору Карачун. Згодом закінчив Національний університет оборони імені І. Черняховського і вже третій рік проходить збори у 95-й бригаді.

«Служба у резерві дозволяє мені залишатися в мирному житті, керувати благодійним фондом, їздити на фронт як волонтер, працювати, проводити відпустку з дітьми. Але при цьому не закривати очі на те, що йде війна, а бути дотичним до того підрозділу, з яким проходив бойові дії. Не чекайте, що завтра вас хтось призве, а підпишіть контракт, аби знати, де ви будете служити у разі мобілізації», - каже Гай.

За словами заступника командира 95-ї бригади з морально-психологічного забезпечення В'ячеслава Вессера, під час зборів будуть відпрацьовані активні заходи бойової підготовки - проводитимуться стрільби з різних видів зброї, батальйонні, ротні тактичні навчання, стрибки з парашутом, а також заплановані заняття зі страйкболу.