За місяць спостерігачів ОБСЄ 125 разів "гальмували" окупанти — Геращенко

Представники України у безпековій підгрупі Тристоронньої контактної групи висловили занепокоєння тим, що за місяць зафіксовано 125 випадків недопуску спостерігачів ОБСЄ на тимчасово окуповані території Донбасу.

Про це повідомила у Facebook представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко за результатами засідання ТКГ у Мінську.

"Безпекова група. Українська сторона висловила занепокоєння масовими фактами недопуску СММ ОБСЄ до окупованих територій, за місяць зафіксовано 125 випадків недопуску місії", - написала Геращенко.

Вона нагадала, що спостерігачі ОБСЄ зафіксувала факти пересування російської техніки, зокрема оснащеної засобами радіоелектронного придушення, яка здатна вражати об'єкти цивільної авіації. "Після кожного такого правдивого рапорту СММ посилювалися провокації проти спостерігачів місії", - констатувала Геращенко.

Читайте також: У Мінську домовилися про “шкільне перемир’я” з 29 серпня

Вона поінформувала, що українська сторона висловила протест проти пересування російської техніки.

"Ми жорстко ставимо питання контролю над українcько-російським кордоном, тоді не буде шастати російська зброя, техніка, найманці. Закриття кордону - принципова вимога для врегулювання конфлікту", - наголосила представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ.

Як повідомлялося, 21 серпня у Мінську розпочалося дводенне засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.