Порошенко просить ветеранів розповісти українцям, як змінилася армія

Президент Петро Порошенко закликав учасників волонтерського руху та ветеранів допомогти суспільству зробити об'єктивні висновки щодо того, наскільки потужнішими стали ЗСУ порівняно з 2014 роком.

Про це він заявив у виступі на міжнародному волонтерському та ветеранському форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хто, як не ви, знає, в якому стані були наші Збройні сили у 2014 році... Як змінилася наша армія, як змінилися наші Збройні сили ви знаєте краще за будь-кого, адже це було зроблено нашими з вами спільними зусиллями... Ви самі змінювали армію. І зараз ще один дуже важливий етап - нам треба допомогти суспільству і народу порівняти 2014-й і 2018-й, послухати вас і зробити об'єктивні висновки", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що до того, як на нашу землю напала російська армія, Збройні сили України пережили руйнівну атаку з боку колишніх президентів, прем'єрів та міністрів оборони.

"Це "завдяки" їм у тому числі країна зустріла ворога практично обеззброєною, з голими руками, з розпроданою зброєю, з розкраденим військовим майном, без шпиталів, без військових містечок, без танків, без бронетехніки, без систем ПВО. І тим вагомішою є наша з вами перемога", - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Президент сказав, яким має бути Міністерство у справах ветеранів

Як повідомляв Укрінформ, у Мистецькому арсеналі у Києві розпочався міжнародний волонтерський та ветеранський форум "Там, де ми - там Україна". Захід триватиме два дні, 22 та 23 серпня. Мета форуму - висвітлити необхідність формування коректних та ефективних державних політик у сфері соціалізації ветеранів та залучити представників влади до цього процесу. Серед учасників - представники понад 120 ветеранських та волонтерських організацій з різних регіонів України та з-за кордону.