Україна планує наступного року збільшити масштаби Sea Breeze

Відео

Президент України Петро Порошенко вважає, що завдяки військовим навчанням «Сі Бриз-2018» був зроблений великий крок вперед щодо підвищення рівня взаємодії та координації ВМС України і військових сил країн-союзників.

Про це він написав у Facebook.

«Оцінка менторів з 8 країн-членів Альянсу чітка та однозначна - завдяки навчанням був зроблений великий крок вперед щодо підвищення рівня взаємодії та координації ВМС України та військових сил країн-союзників. І військові навчання «Сі Бриз-2018» - це не лише підвищення такої взаємосумісності, а й нарощування рівня морської та польової виучки та злагодження багатонаціональних підрозділів», - йдеться у повідомленні.

Глава держави також додав, що «співпраця засвідчує єдність і готовність разом захистити мир і спільні цінності».

Читайте також: На Sea Breeze випробували нові українські системи з виявлення субмарин

«У планах же наступного року - збільшити контингент військових-учасників навчань, особливо військово-морських сил, та розширити райони проведення навчань «Сі Бриз-2019», - зазначив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, з 9 по 21 липня проходили українсько-американські навчання «Сі Бриз-2018». Метою навчання, до якого долучилися представники збройних сил 19 країн, стало планування та проведення багатонаціональної морської операції з безпеки в кризовому регіоні.