Штаб ООС: окупанти за сьогодні вже п'ять разів порушили "хлібне перемир'я"

З опівночі цієї доби російсько-окупаційні війська здійснили 5 прицільних обстрілів по позиціях сил ООС.

Про це заявив на брифінгу представник прес-центру Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли по оборонцях н.п. Новолуганське, Красногорівка, Авдіївка, та двічі - по захисникам Мар'їнки. Втрат серед наших військовослужбовців внаслідок бойових дій від початку поточної доби немає", - повідомив речник.

Гуцуляк зазначив, що за інформацією Головного управління розвідки Міноборони, у польових шпиталях російських окупаційних військ і медичних закладах на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, що розташовані поблизу лінії зіткнення, є дефіцит окремих груп лікарських препаратів, у т.ч. протишокових, сильнодіючих знеболювальних та компонентів крові.

Читайте також: Бойовики обстріляли Золоте та Красногорівку - Міноборони

З метою виправлення ситуації російська окупаційна адміністрація направила керівникам місцевих підприємств (організацій) розпорядження щодо примусового комплектування "донорських кадрів", а також дат виїзних заборів крові.

Водночас "авральні" заходи російського командування щодо доукомплектування особовим складом з'єднань і частин окупаційних військ призвели до систематичного нехтування поглибленим медичним обстеженням новобранців, наслідком чого стало поширення інфекційних захворювань, зокрема туберкульозу.