За тиждень спостерігачі ОБСЄ зафіксували понад 4,7 тисяч порушень "тиші"

Минулого тижня спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували на сході України понад 4,7 тисяч порушень режиму припинення вогню.

Про це у п'ятницю на брифінгу заявив заступник голови місії Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня безпекова ситуація в Донецькій і Луганській областях  залишалася нестабільною і напруженою. СММ ОБСЄ зафіксувала понад 7 тис. 400 випадків порушення режиму припинення вогню. Відбулося значне зростання використання важкого озброєння, яке мало  бути відведено згідно з Мінськими домовленостями -  на 48% більше, якщо в порівнювати з попереднім тижнем", - заявив він.

Читайте також: За травень-червень окупанти обстріляли 22 населені пункти на Донбасі

Також він повідомив, що минулого тижня спостерігачі місії особисто бачили та зафіксували 47 одиниць озбоєння, що були розташовані з порушенням лінії відведення.

"Усюди ми спостерігаємо недотримання сторонами домовленостей щодо розмінування. На додачу процес розведення сил і засобів застопорився, а фактично відбувається зворотній процес. Минулого тижня ми знову зафіксували присутність сил і наявність техніки з обох боків лінії зіткнення на ділянках розведення у районах Станиці Луганської і Золотого. На Донбасі все як завжди, та сама стара історія" - констатував Хуг.