Сили ООС відбили наступ бойовиків під Авдіївкою

Бойовики від початку доби 15 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

“Упродовж поточної доби, 15 червня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Російсько-окупаційні війська 15 разів порушували режим припинення вогню, з яких 7 разів із забороненого Мінськими домовленостями озброєння”, - йдеться в повідомленні.

За даними штабу, на Донеччині бойовики продовжують здійснювати провокаційні обстріли українських позицій із житлових кварталів, прикриваючись мирним населенням.

Тричі відкривався вогонь по Водяному зі 120-мм мінометів, стільки ж обстрілів було здійснено по захисниках Богданівки з використанням мінометів різного калібру, зазначили в ООС, додавши, що українські підрозділи відкривали зосереджений вогонь у відповідь із дозволеного озброєння та успішно подавляли вогневі точки противника.

Читайте також: На Донецькому напрямку - “гаряче”, бойовики гатять зі 120-мм мінометів

Також, згідно з повідомленням, темної пори доби, під прикриттям вогню гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї диверсійні групи противника намагалися обійти з флангів позиції захисників Авдіївки. Водночас вчасно відкритий вогонь у відповідь змусив бойовиків відмовитися від своїх намірів та відступити, поінформували в штабі.

Крім того, упродовж доби фіксуються активні дії бойовиків і на Маріупольському напрямку. “По захисникам Лебединського противник відкривав вогонь зі 122-мм артилерії та 120-мм мінометів. Також по Талаківці та Водяному окупант вів обстріл з важкого озброєння. Більшість обстрілів відкривалася з Саханки та сусідніх населених пунктів, які перебувають під тимчасовим контролем ворога”, - йдеться в повідомленні.

При цьому в штабі Об’єднаних сил наголосили, що підрозділи Збройних сил не відкривають і не ведуть обстріли житлових кварталів з мирними мешканцями.

Також підкреслюється, що в ході бойових дій поточної доби втрат серед українських захисника немає. Втрати противника уточнюються, додали в штабі.