На Донецькому напрямку - “гаряче”, бойовики гатять зі 120-мм мінометів

На Донецькому напрямку - “гаряче”, бойовики гатять зі 120-мм мінометів

Укрінформ
Від опівночі і станом на 09.00 ранку вже зафіксовано 10 прицільних ворожих обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Про це поінформував речник Міноборони Олександр Мотузяник на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вночі і до світанку окупанти не припиняли ворожі провокації на Донецькому напрямку. Позиції наших оборонців поблизу Водяного, Богданівки, Лебединського і Талаківки були обстріляні російсько-окупаційними військами з мінометів 120-го калібру. Противник випустив по наших укріпленнях 69 мін. Решта обстрілів з боку противника, із застосовуванням великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї фіксувалася цієї ночі в районі Павлополя, Авдіївки, Мар’їнки та Широкиного", - сказав речник.

Читайте також: Бойовики накрили мінометним вогнем сили ООС під Авдіївкою та Опитним

Він відзначив, що українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Всі спроби противника просунутися в глибину нашої оборони залишалися нереалізованими.

Мотузяник також зауважив, що за інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, бойовики російських окупаційних військ продовжують нехтувати розпорядженням командуванням т.зв. 1 та 2 АК ЗС РФ щодо заборони відкриття вогню у період підготовки та проведення в Росії чемпіонату світу з футболу. Зокрема, позавчора розрахунок батареї протиповітряної оборони т.зв 1 АК під надуманим приводом здійснив несанкціонований пуск ракети зенітно-ракетного комплексу, яка впала на тимчасово окупованій противником території та спричинила пожежу цивільних споруд у н.п. Пантелеймонівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-