За добу бойовики 27 разів прицільно обстріляли позиції ООС

Карта

Упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 27 обстрілів українських позицій, з них на Донецькому напрямку - 21 обстріл, на Луганському - 6 обстрілів.

Про це заявив під час брифінгу у понеділок речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загалом, протягом минулої доби, 3 червня, підрозділами Об'єднаних сил зафіксовано 27 прицільних ворожих обстрілів, під час яких російсько-окупаційні війська випустили 40 мін різних калібрів, які заборонені Мінськими угодами. Підрозділи Об'єднаних сил ведуть активну оборону, та 13 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь зі штатного піхотного озброєння», - сказав Мотузяник.

За його словами, впродовж минулої доби, 3 червня, на Луганському напрямку зафіксовано 6 прицільних обстрілів.

«У переважній більшості противник вів провокаційні обстріли із застосуванням піхотної зброї, зокрема гранатометів різних типів та кулеметів. Ці обстріли було зафіксовано в районі н. п. Кримське, Південне, Золоте, Новолуганське, Зайцеве», - поінформував речник МОУ.

Він додав, що на Донецькому напрямку минулої доби зафіксовано 21 прицільний обстріл з боку російсько-окупаційних військ.

«Так, в бік оборонців Гнутового ворог випустив декілька снарядів з артилерії калібру 122 мм. Окрім цього, міномети 120-го калібру противник застосовував в районі н. п. Новотроїцьке та Лебединське. Окрім того, близько 15 мін калібру 82 мм бойовики російсько-окупаційних військ випустили біля Авдіївки та Гнутового», - зазначив Мотузяник.

Він зауважив, що непоодинокі вогневі провокації зафіксовано також в районі н. п. Широкине, Тарамчук, Мар'їнка, Водяне, Новотроїцьке, Авдіївка, Красногорівка, Гнутове, Миколаївка, Павлопіль, Лебединське. Ввечері поблизу Водяного бойовики вели вогонь з озброєння БМП.

Читайте також: Бойовики активно застосовують артилерію. Штаб ООС назвав "гарячі точки"

«Відзначу також, що окупанти продовжують грубо порушувати норми Міжнародного гуманітарного права. Так, вчора ввечері, близько 21:00 з гармат 152-го калібру проросійські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру населеного пункту Талаківка. Терористи випустили по селищу три артилерійські снаряди згаданого калібру. На щастя, постраждалих немає. Дані щодо руйнувань уточнюються», - наголосив Мотузяник.

Він підкреслив, що впродовж минулої доби обстановка на лінії зіткнення залишалася контрольованою підрозділами Об'єднаних сил.