Наєв: Ми прийшли на Донбас для того, щоб прискорити завершення конфлікту

Українські військові прийшли на Донбас не для того, щоб роздмухувати конфлікт, а щоб прискорити його завершення.

Про це на прес-брифінгу у Краматорську повідомив командувач Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України генерал-лейтенант  Сергій Наєв.

"Знаю, що жителі Донбасу по обидві сторони від лінії зіткнення більш за все побоюються активізації бойових дій. Ми розуміємо це. Тому хочу наголосити – ми не прогнозуємо загострення бойових дій у зв’язку з початком операції. Операція Об’єднаних сил спрямована на встановлення миру, на ліквідацію будь-яких розділювальних ліній і штучних бар’єрів, які нині розділяють громадян України та цілі родини. Ми прийшли не для того, щоб роздмухувати конфлікт, а для того, щоб прискорити його завершення", - заявив генерал-лейтенант.

Читайте також: Командувач ООС обіцяє адекватну відповідь на ворожі обстріли

За його словами, значні зусилля будуть спрямовані на зміцнення  позицій ЗСУ на лінії зіткнення. "Це означає, що буде проведене обов’язкове дообладнання та посилення оборонних споруд, створення нових укриттів для особового складу та техніки", - сказав Наєв.

Він додав, що військові також мають  намір переглянути мінно-вибухові схеми території та звільнити в першу чергу ті ділянки, які створюють небезпеку для місцевого населення.