No candidate for block: lastnews Обстрілів із забороненої зброї на Донбасі побільшало вдев'ятеро – ОБСЄ

Обстрілів із забороненої зброї на Донбасі побільшало вдев'ятеро – ОБСЄ

Кількість випадків застосування забороненого озброєння на сході України за минулий тиждень зросла вдев'ятеро.

Про це повідомив під час щотижневого брифінгу перший заступник голови Спеціальної моніторингової комісії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня СММ ОБСЄ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на 10%. Минулого тижня ми зафіксували 4827 порушень режиму припинення вогню, СММ констатувала збільшення кількості випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, майже в дев'ять разів", - заявив він.

Окрім того, Хуг зауважив про марність спроб місії закликати сторони до усунення причин насильства на сході України, розведення сил та засобів.

Читайте також: Бойовики посилили обстріли й зірвали розведення сил - штаб АТО

"Приміром, минулого тижня ми також зафіксували 144 одиниці озброєння, яке мало бути відведено: 49 у підконтрольних урядові районах та 95 - у районах, що не контролюються урядом. Також місія фіксувала наявність мін. Невдовзі ці міни, а також тисячі інших, що розкидані скрізь вздовж лінії зіткнення, не буде видно, бо земля швидко вкривається рослинністю, а без відповідного позначення та огородження цих ділянок це приховане озброєння забере ще більше невинних життів", - зазначив представник ОБСЄ.

Також Хуг повідомив, що минулого тижня СММ підтвердила дані щодо 11 осіб, які дістали поранення, та щодо десятків пошкоджених приватних та багатоквартирних будинків.