Зрив бойовиками перемир'я буде ключовою темою у Мінську - Геращенко

Питання порушення бойовиками великоднього перемир'я та необхідність звільнення українських заручників стануть основними питаннями під час переговорів Тристоронньої контактної групи, що відбудуться у Мінську 4 квітня.

Про це журналістам повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на брифінгу у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є недопустима інформація про агресію не лише проти людей, а й про збиття бойовиками безпілотника, зокрема ОБСЄ. І це буде однією з ключових тем під час засідання першої робочої групи після виборів президента Путіна, яка відбудеться 4 квітня. Друге питання, яке ми там порушуватимемо, - це звільнення заручників", - сказала Геращенко.

Читайте також: Бойовики майже місяць зривають розведення сил під Станицею - штаб

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня у Мінську Тристороння контактна група щодо Донбасу досягла домовленості про припинення вогню, починаючи з 30 березня 2018 року 00:01 (за київським часом).

Водночас бойовики не дотримуються перемир'я. Зокрема, лише минулої доби вони 38 разів обстріляли позиції українських військових.