Бойовики знімають фейкові відео про ЗСУ на Донбасі

Російсько-окупаційні війська розпочали зйомки на Донеччині циклу фейкових відео про нібито порушення українською стороною режиму припинення вогню.

Про це заявив на брифінгу в суботу речник Міноборони Максим Праута. повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, Центром інформаційного протиборства Південного військового округу Збройних сил РФ, що у Новочеркаську, розпочато підготовку чергового циклу фейкових відеоматеріалів антиукраїнської спрямованості на тимчасово окупованих територіях Донбасу", - сказав Праута. 

Він поінформував, що 15 та 16 березня  у населених пунктах Новоазовського району Донецької області фахівці цього центру із залученням бойовиків та військової техніки однієї з військових частин так званого  1 армійського корпусу  російсько-окупаційних військ проводили зйомки постановочних відео для фабрикування недостовірних повідомлень про нібито порушення українською стороною режиму припинення вогню. 

Читайте також: Бойовики порушили "тишу" на Луганському напрямку

За даними ГУР Міноборони України, до зйомок залучались представники російських ЗМІ та так звані  «депутати» російських окупаційних адміністрацій, зазначив Праута.