На Донбасі затримали “дружинника” бойовиків, який їхав за українською пенсією

Поліцейські на блокпосту під Волновахою затримали мешканця Макіївки, який працював на бойовиків.

Про це повідомляється на сайті поліції Донеччини.

 "54-річний місцевий мешканець Макіївки півроку працював на бойовиків і отримував від них зарплатню. Однак пенсію вирішив оформити від української влади. Під час приїзду до Волновахи за грошовим забезпеченням його було викрито", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, чоловік майже все життя займався приватними перевезеннями людей на власному автомобілі, а в серпні 2014 року вирішив змінити "вид діяльності" та прийшов до військової комендатури терористів. Злочинну владу підтримував, а тому й вирішив додати і свій внесок у зміцнення "порядку" в Макіївці.

Так, за бажання допомагати владі "ДНР" новобранця призначили помічником чергового коменданта. Він заступав на службу у формі, але зброї новачку не довірили. Чоловік розповів, що в приміщенні чергової частини був металевий сейф, в якому знаходились 5 автоматів АК-74. Ключі від сейфа були тільки у старшого зміни, однак їх він нікому не передавав.

В обов’язки помічника чергового входило приймати виклики від мешканців, та спрямовувати патрулі за вказаною адресою. Військові "ДНР", в свою чергу, доставляли «винних» до комендатури. За свою роботу грошей чоловік не отримував, тільки продуктові набори, якими він забезпечував свою сім’ю.

У лютому 2015 року пособник бойовиків звільнився з комендатури, бо їх підрозділ почали переводити в так зване козацтво. А далі влаштувався експедитором на газовозі і перевозив автомобільне паливо з кордонів РФ. На новій посаді він також довго не затримався. Макіївчанин зареєструвався у Волновасі як переселенець та планував отримувати українську пенсію. Про своє пособництво нікому не розповідав і сподівався, що ніхто ніколи не дізнається про зраду.

Читайте також: Російські артилеристи здають екзамени, стріляючи по жителях Донбасу - Жебрівський

На в’їзді у місто чоловіка зупинили поліцейські та під час перевірки встановили його злочинну діяльність, яка передбачена ч. 1 ст. 256 «Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.