Організаторці “референдуму ДНР” у Бахмуті світить 10 років тюрми

Мешканці Бахмута, 56-річній жінці, загрожує від 5 до 10 років за гратами за проведення у 2014 році незаконного референдуму щодо визнання самостійності терористичної організації «ДНР».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

«У ході розслідування встановлено, що у 2014 році, коли незаконні збройні формування окупували місто Артемівськ (нині - Бахмут) та оголосили про проведення незаконного референдуму щодо визнання самостійності терористичної організації «ДНР», 56-річна місцева мешканка погодилася на пропозицію очолити одну з дільничних виборчих комісій», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під головуванням вказаної особи у приміщенні загальноосвітньої школи № 5 було розташовано місця для голосування, підготовлено урни, бюлетені тощо, а по завершенню так званого «волевиявлення громадян» протоколи з результатами «референдуму» за підписом обвинуваченої та її підлеглих передано представникам територіальної виборчої комісії, контрольованим бойовиками.

Читайте також: Бойовика з банди "Прізрак" посадили на 10 років

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області слідчими Служби безпеки України завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Згідно із законодавством, умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України, караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.