МОМ і Німеччина почали проект допомоги постраждалим від конфлікту на сході України

Міжнародна організація з міграції - Агентство ООН з питань міграції (МОМ) - і німецький Банк Розвитку KfW, що діє від імені уряду Німеччини, підписали  3 жовтня у Києві угоду про реалізацію дворічного проекту, покликаного допомогти понад 2 тис. постраждалих у результаті конфлікту в Україні у створенні нових та розвитку чинних можливостей самозайнятості та самозабезпечення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завдяки допомозі німецького уряду, який виділив 5 млн євро, ми розраховуємо протягом 24 місяців підтримати мікрогрантами  близько 2 тис. бенефіціарів з числа постраждалих у результаті конфлікту на сході України", - сказав на брифінгу з нагоди підписання угоди голова Представництва МОМ в Україні Томас Лотар Вайс. 

Спільний проект МОМ та Банку Розвитку KfW стартує з пошуку партнерів у регіонах, які розпочнуть інформаційну кампанію на місцях, а потім проведуть відбір бенефіціарів та їхній тренінг  із фінансового менеджменту і створення бізнес-планів.

Гранти надаватимуться у негрошовій формі, а їхні суми визначатимуться категорією бізнес-планів. Зокрема, сума гранту на самозайнятість становитиме  до 650 євро, для мікробізнесу - до 2500 євро, на розвиток діючих підприємств, власниками яких є ВПО, - до 5 000 євро. 

Читайте також: ЄС має спільний план щодо гуманітарних проблем Донбасу - Геращенко

Як пояснили організатори проекту, негрошова форма грантів означає закупівлю необхідного для старт-апу або розширення існуючого бізнесу обладнання.

Вайс поінформував, що з 2014 року МОМ за фінансової підтримки своїх донорів надала гранти на професійно-технічне навчання, самозайнятість чи мікропідприємництво понад 5,5 тис. внутрішньо переміщених осіб і представникам громад, які зазнали наслідків конфлікту на сході України.