На лінію АТО виведуть додатковий прикордонний загін

На Луганщині планується створити додатковий прикордонний загін, який контролюватиме зону проведення антитерористичної операції.

Цю інформацію, що з'явилася сьогодні на одному з сайтів Луганщини, підтвердив у телефонній розмові з кореспондентом Укрінформу прес-секретар луганського прикордонзагону Руслан Грєх.

"Петро Цигикал сьогодні відвідав бійців Луганського прикордонного загону, штаб якого дислокується у Старобельську. Зокрема, він повідомив, що Луганський прикордонний загін залишиться у Старобельську, але з'явиться додатковий загін у Лисичанську. "Ми зараз створюємо додатковий загін у Лисичанську, який відповідатиме за лінію АТО, а Луганський загін - за кордон з Росією", - підтвердив повідомлення преси Руслан Грєх.

Окрім того, глава Прикордонної служби розповів про збільшення зарплат прикордонників, які несуть службу у зоні воєнного конфлікту.

Читайте також: Головний прикордонник перевірив, як патрулюють прифронтову ділянку Азовського моря

"З квітня Президент України підписав указ, яким збільшує зарплату по "нулю" до + 10 тисяч гривень. Наприклад, якщо контрактник на мирній ділянці отримував 7-8 тис. грн, то на "нулі" він отримуватиме 17 тис. грн. А рядовий боєць отримуватиме 11 тис. грн. Наша фінансова частина вже отримала цю різницю, і ми вже почали перерахунок", - повідомив він.

Також Цигикал зазначив, що на сьогоднішній день підрозділи його служби на лінії розмежування забезпечені всім необхідним на 98%.