Геращенко про відновлення Донбасу: Це і є мирний план - боротьба за уми

Президент України Петро Порошенко майже щотижня відвідує Донбас, щоб жителі окупованих територій бачили турботу влади за регіон.

Про це написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

"Президент майже щотижня відвідує Донбас. В його графіку обов'язково й завжди є цивільні об'єкти і військові частини. Часто щось виникає поза графіком. Тим часом в Facebook дехто його критикують за те, що ай-ай-ай , як він сміє відкривати нові мости і дороги, школи і театри. Критикують ті, хто часто й гадки не має, чим живе сьогодні Донбас, й ніколи там не бували", - написала Геращенко. 

Вона додала, що деякі міністри і народні депутатии їздять на Донбас  для "галочки".

"Тим часом в нас є міністри і міністерства, які жодного разу не бували на Донбасі, або депутати, що ще огидніше, бували там разок і розшивають по КПВВ чи мирному Краматорську в бронежилетах. Зате галочку, що побував - поставили. Що вони зробили, навіщо приїжджали - хто його знає... ...Але їх ніхто не критикує. Бо то нікому не цікаво", - зауважила Геращенко.

Читайте також: Закон щодо реінтеграції Донбасу майже готовий до внесення в Раду - Луценко

Крім того, вона наголосила, що реінтеграція Донбасу має бути мирною, а це і є увага до регіону, відбудова інфраструктури.

"Про це мають знати люди на окупованих територіях- Донбас відновлюють, відбудовують, за нього влада дбає. І президент особисто, бо він прагне миру. Бо ПР (Партія регіонів - ред.) тільки висмоктувала з цього регіону, розкрадала й витягувала все, що шевелиться, всі гроші, що закладалися в бюджетах начебто на дороги і лікарні. Вперше за 20 років тут щось будується і ремонтується. Поблизу фронту. Незважаючи на війну. Це і є мирний план - боротьба за голови. За уми. Шкода, якщо хтось цього не розуміє", - написала Геращенко. 

Перший заступник Голови парламенту додала, що сьогодні також їде у відрядження на Донбас.

"Р. S. Ми сьогодні також їдемо у відрядження. На Донбас. Кожне відрядження- це вивчення нових питань і проблем. І їх вирішення" - написала Геращенко.