Аваков показав, як тітушки напали на учасників блокади Донбасу

Відео

Нацполіції довелося втрутитися за фактом приїзду на місце блокади на Донбасі "гостей в хірургічних масках" та організованої там бійки.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в Facebook, опублікувавши відео штурму "редуту" учасників блокади в Кривому Торці.

"Велике прохання до блокуючих поїздів, деблокадників, контрблокадників і просто аферистів – кінчайте розігрувати спектаклі. Наймати титушек і бійців з обох сторін. Застосовувати зброю і бензопили", – написав він.

Аваков підкреслив, що "вирішити весь цей розгардіяш", до якого підключилися терористи "ДНР", можна лише в межах законних дій.

"Кабмін повинен невідкладно прийняти постанову, яка регулює порядок товарообміну з окупованими територіями. Сподіваюся, міністри на засіданні Кабміну підтримають цю необхідність. Я наполягаю на повну заборону товарообміну, крім товарів "критичного імпорту", які забезпечують нашу металургію та енергетику", – підкреслив глава МВС.

На думку міністра, Кабмін повинен доручити Мінпаливенерго в короткий термін подати програму диверсифікації паливної компоненти у рамках енергобалансу країни і знизити до мінімуму залежність від вугілля антрацитових, що поставляються з окупованої території і Росії.

"АТЦ (Антитерористичний центр), який керує всіма операціями в зоні АТО, повинен прийняти рішення про порядок контролю над товаропотоком, на підставі постанови КМ, а також механізмом його контролю, в тому числі і з боку громадських організацій і політичних партій, якщо є резонанс", – додав Аваков.

Раніше повідомлялося, що поліція Донецької області затримала 37 осіб за напад на "редут" учасників блокади, які перекрили залізницю в районі станції Кривий Торець.