Росія прислала "свіжі" бригади на передову до бойовиків

Противник проводить ротацію передових підрозділів та удосконалює фортифікаційне обладнання.

Про повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці у Фейсбук.

Зокрема, у Сєверодонецькому районі переміщено підрозділи 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК ЗС РФ. Зокрема, мотострілецький взвод до Первомайська; танковий та мотострілецький взводи до Калинового.

Також проведено ротацію у Слов'янському районі особового складу підрозділів 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК ЗС РФ, розгорнутих на передньому краї. Передові позиції 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК ЗС РФ на напрямку Майорська посилені підрозділами "внутрішніх військ МВС ДНР".

З міста Донецьк переміщено підрозділи 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК ЗС РФ: до  Олександрівки – мотострілецький взвод; у напрямку Луганського – танковий та вогневий взводи.

У Волноваському районі проведено рекогносцировку місцевості на передових позиціях 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК ЗС РФ у районі Докучаєвська.

У період 16-20 червня у Маріупольському районі до Новоазовська з Тельманового та з території РФ переміщено два танкові, мотострілецький та вогневий взводи. Разом з тим, відбувається посилення морської піхоти. Так, триває інженерне обладнання передових позицій підрозділів 9 окремого штурмового мотострілецького полку (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ у районі Красноармійська.

Окрім того, українська сторона надала інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем, САУ та 122-мм РСЗВ "Град" у районах Луганська, Горлівки, Широкої Балки, Донецька, Моспиного.