"Азов" і "Донбас" повернуться на передову - Шкіряк

Укрінформ
Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк вважає, що повернення спеціальних підрозділів Національної гвардії на передову є виправданим кроком.

Про це він написав у середу на офіційній сторінці МВС у Facebook

"У першу чергу мова йде про оперативну бригаду швидкого реагування Національної гвардії України, а також полки спеціального призначення "Азов", "Донбас". Вони повернуться на передову і будуть виконувати притаманні їм функції безпосереднього зіткнення із ворогом", – сказав Шкіряк.

За його словами, вказані підрозділи не раз довели високу боєздатність та ефективність на початку російської агресії.

Шкіряк зауважив, що зараз, під час чергової ескалації конфлікту, позиції ЗСУ щоденно підпадають під обстріли терористів, "активізувалися ДРГ противника та снайпери".

"Тому повернення добровольців, які свого часу наводили жах на сепаратистів, а нині пройшли професійний військовий вишкіл, є виправданим", – зазначив Шкіряк.

Як повідомляв Укрінформ, з літа 2015 року добровольчі батальйони відведені з першої лінії оборони в зоні АТО, наразі там перебувають сили ЗСУ.

Президент Петро Порошенко 18 червня заявив, що має намір найближчим часом провести нараду з силовиками, аби обговорити питання участі бійців бригади швидкого реагування Нацгвардії в антитерористичній операції на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-