Ердоган звинуватив Захід у подвійних стандартах щодо Гази

Ердоган звинуватив Захід у подвійних стандартах щодо Гази

Укрінформ
Президент Туреччини Ердоган звинуватив країни Заходу у нехтуванні демократичними принципами та подвійних стандартах у реагуванні на дії Ізраїлю проти палестинців у Газі.

Про це Реджеп Тайїп Ердоган заявив сьогодні, виступаючи на семінарі з розвитку потенціалу Міжнародного демократичного союзу, повідомляє власкор Укрінформу.

«Ті, хто називали право на протест священним, перше що зробили після 7 жовтня - заборонили акції на підтримку Палестини на своїх вулицях. Ті, хто праворуч і ліворуч оцінювали ситуацію в сфері прав людини, чомусь мовчали, коли загинули 35 тис. палестинців, з яких 15 тис. були дітьми. Ті, хто постійно трубив про свободу преси, не промовили жодного слова про більш ніж 140 журналістів, убитих під час ізраїльських атак», - сказав Ердоган.

Читайте також: Туреччина долучилася до справи про геноцид, яку порушили проти Ізраїлю

Президент Туреччини також заявив, що “ізраїльські війська бомбили лікарні, руйнували мечеті та церкви, обстрілювали табори біженців та цілилися по школам та чергам за продовольством, що призвело до масових вбивств, свідченням яких стали масові поховання у братських могилах”.

“І дивлячись на ці сцени жорстокості, лише деякі свідомі державні діячі наважилися висловити протест чи висловитися… На жаль, не знайшлося сміливця, який сказав би Ізраїлю: “Досить!”, - сказав Ердоган.

Турецький лідер також заявив, що протягом кількох місяців західні лідери не змогли знайти в собі мужності закликати до перемир'я і продовжували надавати Ізраїлю дипломатичну та військову підтримку, “ніби нічого серйозного не сталося і не було великої кількості жертв у Газі”.

Читайте також: Туреччина розриває торговельні відносини з Ізраїлем - Ердоган

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина вважає дії Ізраїлю в секторі Гази геноцидом палестинського народу та припинила з ним торговельні відносини.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-