Туреччина долучилася до справи про геноцид, яку порушили проти Ізраїлю

Туреччина долучилася до справи про геноцид, яку порушили проти Ізраїлю

Укрінформ
Туреччина долучилася до справи про геноцид, яку Південна Африка подала проти Ізраїлю до Міжнародного кримінального суду.

Про це повідомив міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан на пресконференції після зустрічі з міністром закордонних справ Індонезії Ретно Марсуді в Анкарі, повідомляє власкор Укрінформу.

«Туреччина долучилася до справи, поданої Південною Африкою до Міжнародного кримінального суду, стверджуючи, що Ізраїль вчинив геноцид у Газі», - повідомив міністр.

Міністр сказав, що Туреччина деякий час обговорювала питання долучення до цієї справи з представниками правових та академічних кіл.

«Відбувся інтенсивний обмін думками щодо участі в цій справі не лише Туреччини, а й міжнародної спільноти... Як було мною сказано в Ер-Ріяді, на наших зустрічах з арабськими державами, особливо з Організацією ісламської співпраці, і країнами, які визнають Палестину як державу, країни повинні зайняти певну позицію (щодо справи про обвинувачення в геноциді – ред.)», - сказав Хакан Фідан.

Міністр вказав на те, що такі країни як Нікарагуа та Колумбія зайняли конкретну позицію по цій справі.

Читайте також: Блінкен зустрівся з президентом Ізраїлю, щоб обговорити припинення вогню в Газі

Як повідомляв Укрінформ, турецькі правозахисники та колишній депутат від правлячої партії подали позов проти прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу до Мін’юсту для подальшого направлення у Міжнародний кримінальний суд (МКС).

У квітні президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про те, що Туреччина вважає дії Ізраїлю в секторі Гази геноцидом палестинського народу та припиняє з ним торговельні відносини.

Фото: unsplash

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-