США запровадили нові санкції проти Ірану за атаку дронами на Ізраїль

США запровадили нові санкції проти Ірану за атаку дронами на Ізраїль

Укрінформ
Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) запроваджує санкції, зокрема, проти 16 осіб і двох компаній, які сприяли виробництву БПЛА в Ірані, включно з двигунами для БПЛА «Shahed», які використовувалися під час нападу на Ізраїль у ніч на 14 квітня.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Мінфіну США.

«Сьогодні, у координації зі Сполученим Королівством і в консультаціях з партнерами та союзниками, ми вживаємо швидких і рішучих дій у відповідь на безпрецедентний напад Ірану на Ізраїль. Ми використовуємо економічні інструменти Міністерства фінансів, щоб зруйнувати ключові аспекти зловмисної діяльності Ірану, включаючи його програму з розвитку БПЛА та доходи, які режим отримує для підтримки тероризму», - заявила міністр фінансів Джанет Єллен.

Вона додала, що за останні три роки США санкціонували понад 600 осіб і організацій, пов’язаних з терористичною діяльністю Ірану, порушеннями прав людини та фінансуванням ХАМАСу, підтримкою хуситів і Хезболли.

Зазначається, що сьогодні Мінфін США запроваджує обмежувальні заходи проти 16 фізичних і двох юридичних осіб, які забезпечують виробництво БПЛА в Ірані, включно з двигунами для дронів типу «Shahed», які були використані під час атаки на Ізраїль.

OFAC також санкціонує п’ять компаній у різних юрисдикціях, які постачають комплектуючі матеріали для виробництва сталі іранській Khuzestan Steel Company (KSC), одному з найбільших виробників сталі в Ірані, або купують готову сталеву продукцію від KSC.

Крім цього, OFAC накладає санкції на три дочірні компанії іранського автовиробника Bahman Group, які продовжували матеріально підтримувати Корпус вартових Ісламської революції та інші організації.

Читайте також: Напад Ірану на Ізраїль є останнім сигналом від альянсу авторитаристів - фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч на 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-