У Франції на День праці спалили символ Олімпіади

У Франції на День праці спалили символ Олімпіади

Відео
Укрінформ
Першотравневі демонстрації у Франції об’єднали учасників з різними вимогами – від підвищення зарплатні до припинення вогню в Газі та більшого захисту працівників у Європі. Одними з найактивніших були учасники пропалестинських заходів та противники проведення Олімпійських ігор.

Як передає Укрінформ з посиланням на Le Figaro, в столиці Франції перед самим початком маршу від площі Республіки до площі Нації радикальні демонстранти спалили олімпійські кільця.

«Першотравень - це можливість згадати, що всі права, якими ми сьогодні користуємося, не просто впали з неба. Вони були завойовані соціальною боротьбою і профспілками", - наголосила в своїй промові Софі Біне, голова найбільшої профспілки країни (CFDT).

Вона закликала «приєднатися до процесій, які організовуються по всій Франції, щоб вимагати більш амбітної і більш захищеної Європи для трудящих".

Як і в інших містах, у Парижі на мітинг вийшли пропалестинські демонстранти. Вони тримали гасла на підтримку студентіввсього світу, які зараз блокують навчальні заклади на знак підтримки палестинців.

Поліція стверджує, що в ході та мітингу в столиці Франції взяли участь до 30 000 людей, з них до 800 радикально налаштованих. За її повідомленнями, під час ходи "радикальні елементи" спробували пошкодити магазин, а також палили димові шашки. За попередніми даними було затримано 25 осіб.

Раніше демонстрації з нагоди 1 травня відбулись у Страсбурзі, Марселі Ліоні та інших великих містах. Під час маршу в Сент- Етьєні лідера виборчого списку соціалістів на європейських виборах Рафаеля Глюксманна облили фарбою із балончика.

Читайте також: У Стамбулі затримали 20 учасників мітингу з нагоди Дня праці та солідарності

Назагал у Франції відбулось 270 мітингів, у яких взяли участь до 150 000 людей, згідно з повідомленням силових відомств.

Як передавав Укрінформ, у Парижі відбулась українська маніфестаціяз вимогами допомогти засобами ППО та закрити небо.

Фото: lefigaro.fr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-