Напад Ірану на Ізраїль є останнім сигналом від альянсу авторитаристів - фон дер Ляєн

Напад Ірану на Ізраїль є останнім сигналом від альянсу авторитаристів - фон дер Ляєн

Укрінформ
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вважає, що нещодавня ракетна атака Ірану на Ізраїль є останнім сигналом про наміри "нової Ліги авторитаристів", до якої, окрім Тегерану, також входять РФ та КНДР.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

"Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила сьогодні, що напад Ірану на Ізраїль є останнім сигналом про наміри "нової Ліги авторитаристів", згадавши також про РФ та Північну Корею", - йдеться у повідомленні.

Виступаючи на конференції з оборони та безпеки у Брюсселі, вона додала, що ця "Ліга авторитаристів" працює над тим, щоб зруйнувати існуючий міжнародний порядок, заснований на правилах, та "розтягнути" демократії до межі зламу.

Читайте також: Кемерон вважає, що Ізраїль вирішив дати відповідь на атаку Ірану

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Президент Європейської ради Шарль Мішель за підсумками зустрічі лідерів країн Групи семи заявив, що її учасники засудили повітряну атаку Ірану на Ізраїль.

Фото: Olivier Hoslet/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-